Nyheter

Kalendariet är uppdaterat med nya kurser

Kalendariet är uppdaterat med nya kurser

September är här och de första av höstens kurser har dragit igång. Vi satsar även den här terminen på distanskurser och har nu anpassat ännu mer av vårt kursmaterial till online-formatet. I kalendariet finns nu kurser för den som vill börja träna belöningsbaserat med sin häst, den som vill börja instruera i belöningsbaserad träning och alla nivåer däremellan.

Upplägg på höstens distanskurser

Upplägg på höstens distanskurser

Under våren tvingades många av våra kurser ställas om till att hållas på distans. Som en konsekvens av det så provade vi ett antal olika upplägg och har hittat en variant som fungerade så pass bra att vi fortsätter även till hösten.

Varje kurs börjar med en eller flera föreläsningar. Tanken är att ge en översiktlig genomgång av teori med exempel från det aktuella kurstemat. På de flesta av kurserna kommer föreläsningarna att hållas live via Zoom eller annat videomötesverktyg för att ge möjlighet till dialog mellan läraren och kursdeltagarna.

Efter kursens föreläsningsdel följer en övningsdel under några veckor. För att bli bra på en så praktisk färdighet som hästträning så krävs övning. Det är inte sällan som det är små detaljer som gör stor skillnad, så möjligheten att få återkoppling på det man gör ser vi som en väldigt viktig del i konceptet. Deltagarna får en ny övning varje vecka och lägger upp klipp på sin träning för återkoppling (det går dock även att gå kurserna i en lugnare takt för den som önskar det).

Som alternativ till att delta på hela kurserna kommer det i vissa fall att finnas möjlighet att vara med på endast föreläsningsdelarna. Även om vi gärna vill få chansen att coacha deltagarna, inte minst eftersom nästan alla som aktivt deltagit i träningsdelarna på våra distanskurser har varit väldigt nöjda med den hjälp de fått, så har vi full förståelse för att man kan vilja ta del av bara teorin.

 

Kalendariet fylls på undan för undan med de nya kurserna. En kursöversikt med hela vårt distansutbud kommer också snart att dyka upp på vår startsida. Hoppas att vi ses, om än på distans!

En sommaruppdatering

En sommaruppdatering

Vi njuter av sommaren genom att sola, bada och planera höstens nya distanskurser. Den 1 augusti börjar vi ta emot anmälningar.

Du kommer att kunna välja mellan att gå hela kurserna med både föreläsningar och efterföljande interaktiva övningsveckor; alternativt ta del av endast föreläsningarna. Aktuella datum och mer information om kurserna och kommer under slutet av juli men spara gärna lite plats i kalendern redan nu!

Kursstarter i september

  • Förbered din häst för belöningsbaserad träning
  • Grundblocket

 

Kursstarter i november

  • Vardagsblocket
  • Ridblocket
  • Förberedande kurs inför instruktörsprogrammet

 

Information med anledning av covid-19

Informationen uppdaterad den 4 april


Vi får av naturliga skäl en hel del frågor just nu om vi kommer att ställa in undervisning eller inte. Nedan så ser du vår policy tills vidare. Detta kan dock ändras om myndigheternas rekommendationer ändras. Kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor eller om något känns oklart!

Läs mer

Efterlysning – Ny kollega sökes!

Efterfrågan på undervisning på distans ökar och vi lägger just nu en hel del jobb på att försöka hitta former för att skapa kvalitativa webbkurser. Jag ska berätta mer om detta i ett separat inlägg.

Distansundervisning passar dock inte alla och även efterfrågan på den vanliga lektionsundervisningen har ökat rejält i takt med att allt fler fått upp ögonen för belöningsbaserad träning. I Uppsala och Stockholmsområdet, där jag verkar, finns det betydligt fler som vill boka lektioner än vad jag hinner med. Jag efterlyser därför dig som har tränat belöningsbaserat ett tag och som nu är sugen på att börja hålla lite nybörjarlektioner på sidan om. Det handlar alltså om att åka ut till hästägare som vill ha hjälp igång med träningen. Kanske är du en av mina mångåriga elever eller så har du lärt dig träningsformen någon annanstans. Det viktigaste för mig är att vi har en gemensam syn på undervisning och hästträning och att du är villig att utvecklas och lära mer.  Jag vidareutbildar gärna och förmedlar kunder till rätt person men kommer självklart samtidigt att vara väldigt petig med vem jag startar samarbete med! Låter detta intressant? Tveka inte att höra av dig!

/Carolina

Mellandagsstädning

Om du tycker att vår hemsida ser ovanligt stökig ut just nu så beror det på att vi “mellandagsstädar” för att kunna presentera nästa års undervisningsutbud. Hoppas att du har tålamod med oss och att du hittar det du söker här inom kort.

En julihälsning

En julihälsning

Sommar, sol och lata dagar? Nej inte hos oss (ännu)! Just nu försöker vi lägga den sista handen på våra nya kursblock som ska ersätta de gamla utbildningsterminerna samt rensa upp bland alla inaktuella länkar här på vår webbsida. Ett tidskrävande arbete har det visat sig. Men vi ser mycket fram emot att få presentera allt nytt innan terminen drar igång!

Webbutik

Nytt för i år är att du bokar dina kurser och betalar dem direkt i vår webbutik. Vi har valt att lösa betalningen via Paysons olika betalningsalternativ så att du kan välja själv om du vill betala direkt via bankbetalning, kort eller faktura. Vi hoppas att du ska bli nöjd med lösningen och att detta dessutom kommer att underlätta administrationen för oss så att vi får mer tid till att göra det vi allra helst vill – Nämligen att undervisa!

/Carolina

 

Payson logo