VI HAR HÄSTENS BETEENDE I FOKUS

OHR+ utbildning  bildades 2005 (då som ett litet familjedrivet hästföretag utanför Uppsala med namnet Om Hästar & Ridning).  Idag bedriver vi verksamhet på flera ställen i landet samt på distans via webbundervisning. Vi lär ut principerna bakom inlärning, både hos hästen och människan, en kunskap som du kan ha stor nytta av oavsett vilken ridinriktning eller träningsmetod som du än valt. Du är också välkommen till oss om du mer specifikt vill lära dig mer om belöningsbaserad hästträning.

 

Här hittar du erfarna instruktörer med såväl akademisk kunskap som gedigen praktisk kompetens:

Angelica Hesselius

Angelica finns i Sundsvall men ger kurser över hela landet och även internationellt. Hon undervisar dessutom webbaserat på distans​.​ Med ett antal längre utbildningar bakom sig inom ridning med den klassiska dressyren som ledstjärna så är hon är en mycket uppskattad instruktör med öga för detaljer och med god förståelse för hästen och ryttarens rörelsemekanik. Hon har ett särskilt intresse för Akademisk Ridkonst och håller bl.a. kurser om hur det akademiska markarbetet kan tränas belöningsbaserat.  Inom den belöningsbaserade hästträningen så är Angelica instruktörsutbildad av Connection Training efter ett antal års träning för Carolina Fransson.

Oavsett om du vill lära dig grunderna i belöningsbaserad träning, få hjälp med avancerade moment i ridningen eller kanske helt enkelt skapa en fin kontakt mellan dig och din häst i vardagen så är Angelica ett bra val. 

 

Hedvig Zetterberg

Hedvig är legitimerad fysioterapeut och doktorerar till vardags vid institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet. Oavsett när det är människor eller hästar som hon jobbar med så finns de  beteendeanalytiska glasögonen på. Hon har ett starkt intresse för att hjälpa individer att vända situationer som kan upplevas stressande eller obehagliga, såväl människor med smärtproblematik som hästar med rädslor.

Hedvig träffar du främst på våra webbkurser i belöningsbaserad träning där hon lär ut såväl grunderna som mer avancerade koncept för ökad kontroll och trygghet för hästarna i vardagen. Hon håller även i mån av tid kurser för barn som vill prova det belöningsbaserade förhållningssättet.

 

Carolina Fransson

Carolina ger lektioner i Uppsala / norra Stockholm samt kurser och föreläsningar i övriga landet. Hon undervisar även webbaserat på distans​.​ Du kan träffa Carolina både på kurser och föreläsningar som handlar om hästens inlärning (oberoende av träningsinriktning) och på våra belöningsbaserade kurser. Hennes specialintressen inom den belöningsbaserade undervisningen är ridning​ och ridförberedande markarbete samt ​vardagstillämpningar som t.ex. lastning, ​rädslehantering och annat som bidra​r​ till ​att skapa ​en harmonisk belöningsbaserad vardag. Hon brinner även för att lära ut den teoretiska grunden och att förmedla det belöningsbaserade förhållningssättet till hästen.

Carolinas bakgrund består av universitetsstudier inom beteendevetenskap, fortbildning inom beteendeanalys samt ett stort antal praktiska djurträningskurser och utbildningar. Hon har tränat hästar belöningsbaserat sedan 2002 och​ ​undervisar sedan ett antal år tillbaka på heltid.​ 

 

Regelbunden samarbetspartner:
Eva Bertilsson

Eva är en internationellt erkänd djurtränare som bl.a. tillhör de återkommande föreläsarna på ClickerExpo i USA. Hon är uppväxt med häst men är kanske mest välbekant i hundkretsar eftersom hon verkat som hundinstruktör under flera decennier och har även fina tävlingsmeriter inom flera olika hundsporter. Eva har en passion för allt relaterat till beteende, lärande och djurvälfärd. Med en masterexamen inom beteendeanalys i ryggen arbetar hon som pedagog i en mängd olika sammanhang och med vitt skilda djurarter. Hon är helt enkelt personen du vill prata med om du har funderingar kring lärande hos såväl två- som fyrbenta. Hos oss anlitas hon för både praktiska fördjupningskurser som riktar sig till de lite mer avancerade tränarna samt för kurser och föreläsningar som handlar om den beteendeanalytiska grunden till all träning och interaktion med våra djur.  

Mer om Eva hittar du på Carpe Momentum som är hennes och kollegan Emelie Johnson Veghs sammarbetsprojekt: www.carpemomentum.nu

 

Walter Thyselius

Jag som stolt presenterar våra kunniga instruktörer heter Walter Thyselius. Mig träffar ni i egenskap av kursarrangör om ni kommer till någon av våra kurser i Uppsala/norra Stockholm.