Om oss

OHR+ utbildning bildades 2005 (då som ett litet familjedrivet hästföretag utanför Uppsala med namnet Om Hästar & Ridning). Nu har ”OHR-familjen” blivit större och vi har verksamhet på flera ställen i landet samt är tillgängliga över nätet via våra webbkurser.

Vi har specialiserat oss på att lära ut principerna bakom inlärning, både hos hästen och människan, en kunskap som du har stor nytta av oavsett vilken ridinriktning eller träningsmetod som du valt. Du är också välkommen till oss om du vill lära dig mer om belöningsbaserad hästträning. Vår belöningsbaserade undervisning utgör kärnan i verksamheten och vi har samlat några av Sveriges mest välutbildade instruktörer på området.

Angelica Hesselius

Hästar och hästträning är Angelicas stora passion, egentligen oavsett inriktning. En häst är en häst och god ridning är god ridning oavsett vad man kallar det! I sin egen ridning fokuserar hon på balans, att det ska vara mjukt och lätt, både utifrån häst och ryttare enskilt och häst och ryttare som enhet. Men främst på att det ska vara roligt! För oss båda! En strävan efter balans och jämnvikt hos både häst och människa. Angelica har också en stor passion för utbildning och fortbildning, vilket starkt präglat hennes liv.

Sedan 2012 har Angelica tränat sina hästar belöningsbaserat och vidareutbildat sig själv inom området. Hon är nu tränare inom Connection Training, efter att ha gått tränarutbildning för Hannah Weston och Rachel Bedingfield. 

Angelica är också diplomerad ridlärare inom Integrerad Ridkonst och väpnare inom Akademisk Ridkonst. Den kunskap hon har fått därifrån använder hon idag för att med positiv förstärkning träna hästar både från marken och i ridningen. Angelica håller idag kurser i detta i ett flertal olika länder.

www.angelicahesselius.com
Hedvig Zetterberg

Hedvig är legitimerad fysioterapeut och doktorerar till vardags vid institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet. Oavsett när det är människor eller hästar som hon jobbar med så finns de  beteendeanalytiska glasögonen på. Hon har ett starkt intresse för att hjälpa individer att vända situationer som kan upplevas stressande eller obehagliga, såväl människor med smärtproblematik som hästar med rädslor.

Hedvig träffar du främst på våra webbkurser i belöningsbaserad träning där hon lär ut såväl grunderna som mer avancerade koncept för ökad kontroll och trygghet för hästarna i vardagen. Hon håller även i mån av tid kurser för barn som vill prova det belöningsbaserade förhållningssättet.

 

Carolina Fransson

Carolina ger lektioner i Uppsala / norra Stockholm samt kurser och föreläsningar i övriga landet. Hon undervisar även webbaserat på distans​.​ Du kan träffa Carolina både på kurser och föreläsningar som handlar om hästens inlärning (oberoende av träningsinriktning) och på våra belöningsbaserade kurser. Hennes specialintressen inom den belöningsbaserade undervisningen är ridning​ och ridförberedande markarbete samt ​vardagstillämpningar som t.ex. lastning, ​rädslehantering och annat som bidra​r​ till ​att skapa ​en harmonisk belöningsbaserad vardag. Hon brinner även för att lära ut den teoretiska grunden och att förmedla det belöningsbaserade förhållningssättet till hästen.

Carolinas bakgrund består av universitetsstudier inom beteendevetenskap, fortbildning inom beteendeanalys samt ett stort antal praktiska djurträningskurser och utbildningar. Hon har tränat hästar belöningsbaserat sedan 2002 och​ ​undervisar sedan ett antal år tillbaka på heltid.​ Läs gärna mer på hennes egen hemsida www.carolinafransson.se

 

Regelbunden samarbetspartner:
Eva Bertilsson

Eva är en internationellt erkänd djurtränare som bl.a. tillhör de återkommande föreläsarna på ClickerExpo i USA. Hon är uppväxt med häst men är kanske mest välbekant i hundkretsar eftersom hon verkat som hundinstruktör under flera decennier och har även fina tävlingsmeriter inom flera olika hundsporter. Eva har en passion för allt relaterat till beteende, lärande och djurvälfärd. Med en masterexamen inom beteendeanalys i ryggen arbetar hon som pedagog i en mängd olika sammanhang och med vitt skilda djurarter. Hon är helt enkelt personen du vill prata med om du har funderingar kring lärande hos såväl två- som fyrbenta. Hos oss anlitas hon för både praktiska fördjupningskurser som riktar sig till de lite mer avancerade tränarna samt för kurser och föreläsningar som handlar om den beteendeanalytiska grunden till all träning och interaktion med våra djur.  

Mer om Eva hittar du på Carpe Momentum som är hennes och kollegan Emelie Johnson Veghs sammarbetsprojekt: www.carpemomentum.nu

 

Walter Thyselius

Jag som stolt presenterar våra kunniga instruktörer heter Walter Thyselius. Mig träffar ni i egenskap av kursarrangör om ni kommer till någon av våra kurser i Uppsala/norra Stockholm.