Ridblocket riktar sig till dig som redan har en stabil grund inom belöningsbaserad hästträning och som vill ha hjälp att ta detta träningstänk upp i sadeln. Du får även kunskaper som du kan använda om du vill “rida från marken” via t.ex. arbete på långa tyglar eller arbete vid handen.

Du är välkommen oavsett vilken ridinriktning som du har. Carolina Fransson, som undervisar på detta block, har arbetat med ryttare inom många olika discipliner –  Allt från klassisk dressyr till western ridning och fälttävlan. På kurserna utgår du från dina egna ridideal och får hjälp att göra den träningen belöningsbaserad.

På den teoretiska introduktionsdelen tittar vi på vad som skiljer belöningsbaserad ridning från mer konventionell ridning.  Vi pratar även om belöningsbaserad inridning och går igenom saker som kan vara bra att tänka på för den som ska träna om sin redan inridna häst. Den första praktiska delkursen har fokus på inridning och på säker grundkommunikation från ryggen. De två sista praktiska kurserna handlar om att att träna in olika sorters ridsignaler, skapa balans mellan övningar och bygga hela ridpass.

  • Introduktion till ridblocket
  • Praktisk kurs 1 – Start, stopp och sväng
  • Praktisk kurs 2 – Balanserade ridpass och signaler
  • Praktisk kurs 3 – Den finstämda pardansen

 


Ridblocket och rörelseblocket är tänkta att komplettera varandra
Om du redan har gått kurser i rörelseblocket för Angelica Hesselius så kan du använda de övningar ni jobbat med där även under ridblocket för att bygga in hållbara rörelser i dina ridpass. Du kan också gå ridblocket först och sedan plocka in rörelseblocksövningarna in i din ridning efteråt.

 


Mer info om delkurserna i ridblocket:

Ridblocket är omarbetat sedan tidigare år och delkurserna kommer att publiceras undan för undan inför att de startar.