Ridblocket riktar sig till dig som redan har en stabil grund inom belöningsbaserad hästträning och som vill ha hjälp att ta detta träningstänk upp i sadeln. Du får även kunskaper som du kan använda om du vill “rida från marken” via t.ex. arbete på långa tyglar eller arbete vid handen.

Du är välkommen oavsett vilken ridinriktning som du har. Carolina Fransson, som undervisar på flera av delkurserna, har arbetat med ryttare inom många olika discipliner –  Allt från klassisk dressyr till western ridning och fälttävlan. På kurserna utgår du från dina egna ridideal och får hjälp att göra den träningen belöningsbaserad.

På den första delkursen tittar vi på vad som skiljer belöningsbaserad ridning från mer konventionell ridning.  Vi pratar även om belöningsbaserad inridning och går igenom saker som kan vara bra att tänka på för den som ska träna om sin redan inridna häst.  Den andra delkursen har fokus på att forma fram olika ridövningar. Lärare på den kursen är Angelica Hesselius som genom åren har har gått ett antal ridutbildningar inriktade på hälsosam rörelse. De två sista delkurserna handlar om att ta med övningar från marken upp i sadeln, att träna in olika sorters ridsignaler, skapa balans mellan övningar och bygga hela ridpass.

  • Delkurs 1  – Att rida belöningsbaserat – en introduktion
  • Delkurs 2 – Att forma fram ridövningar från marken
  • Delkurs 3 – Att ta med övningarna upp på ryggen (samt ridsignaler)
  • Delkurs 4 – Att sätta ihop övningarna till hela pass