Vi använder den lättanvända webbmötesplattformen Zoom i vår undervisning – Både i samband med distanslektioner och flera av våra distanskurser.

Om du använder mobil eller surfplatta så behöver du ladda ner en Zoom-app i förväg. Även deltagande via dator vinner på att du laddar ner den app som programmet frågar om när du vill ansluta till mötet. Prova gärna att logga in några minuter innan vi börjar så att du hinner  lösa eventuella teknikstrul innan vi drar igång. Det finns även ett testmöte att använda om du vill testa uppkopplingen i riktigt god tid.

Om inget annat är angivet i kursbeskrivningen så väljer du själv om du vill synas i bild eller inte under mötet men det är toppen om du sitter vid en dator, mobil eller platta som har en fungerande mikrofon så att vi kan föra en dialog under träffen (gäller dock inte vid större webbinarier med många deltagare då vi använder chatten för att kommunicera istället).

 

Så här ansluter du till ett Zoom-möte (Zooms egen informationsvideo på engelska):
https://youtu.be/hIkCmbvAHQQ

Här finns lite info om att justera ljud och bild (Zooms egen informationsvideo på engelska):
https://youtu.be/-s76QHshQnY

 

Det finns många olika personer och organisationer som lagt ut egna informationsvideor om hur man ansluter till ett Zoom-möte. Här hittade vi t.ex. ett par filmer på svenska som var väldigt pedagogiska. (Obs! vi vet ingenting om, eller har någon koppling till, personen som skapat videorna):