Träningstekniksblocket är till för dig som vill få med dig bra “träningsverktyg” oavsett vilka belöningsbaserade tillämpningsområden som just du är intresserad av.  Innehållet i detta block ger med andra ord en bra grund inför t.ex. rörelseblocket, ridblocket och våra vardagskurser.

Delkurserna ges ”on demand” under höstterminen så du kan alltså starta när det passar dig. De består av övningar både för dig som bara tränat belöningsbaserat ett kortare tag och dig som hållit på lite längre och som vill fila på din teknik ytterligare. Introduktionsdelen innehåller också en hel del inlärningsteori. 

Träningstekniksblocket består av en kortare introduktionskurs samt 4 praktiska kurser där du får coachning på din träning:

  • Delkurs 1 – Introduktion till blocket
  • Delkurs 2  –  Startsätt, kriteriesättning och träningsloopar
  • Delkurs 3 – Miljöarrangemang, belöningsplacering och durationskriterier
  • Delkurs 4 – Signaler och sekvenser
  • Delkurs 5 – En djupdykning i signalsättning

 

Blocket motsvarar ungefär innehållet i det vi tidigare kallade för en utbildningstermin men du anmäler dig numera till en delkurs i taget. Obs! Om du är helt ny på belöningsbaserad träning eller har en häst som du ännu inte introducerat till träningssättet så rekommenderar vi istället vårt startblock

Mer info om delkurserna: