Vi har kurser för dig som vill få en harmonisk tillvaro tillsammans med din häst med hjälp av positiv förstärkning. Vardagshantering kan handla om att leda sin häst, att stå lugnt i stallgången tillsammans, att verka hovarna, spraya insektsmedel, avmaska, lasta och åka hästtransport eller utföra veterinärvård. Det finns många situationer i vardagen som vi kan förbereda vår häst för. Vi brinner inte minst för att lära ut hur du kan träna för att minska stress och rädsla hos din häst i olika vardagssituationer.

             

 

 

Inom OHR hittar du spetskompetens om du vill lära dig träningsprocedurer för att ge din häst val och egenkontroll. Det kan t.ex. handla om att hästen med hjälp av ett visst beteende visar att den är redo för det som ska hända härnäst (såkallade start- och stoppknappsprocedurer). Det här sättet att ge hästarna en möjlighet till samtycke och själva kontrollera när något ska hända, ökar markant tryggheten i situationer som hästen kan tycka är lite obehagliga.

 

Till exempel: hästen duttar med nosen på sitt “startföremål”, och först efter att den gjort det har vi tillåtelse att påbörja verkning, flugsprayande eller som här nedan att placera en spruta mot halsen.

Början av träningen av spruträdd häst (vi ber om ursäkt över dålig filmkvalitet)