UTBILDNING

 • Squiretest, Academic Art of Riding 2018
 • Connection Training, Coach 2017-2018
 • International Educational Program, Hanna Engström, Ekeskogs Riding Academy 2014-2016
 • Groundworktest, Academic Art of Riding 2016
 • Etologi, 15 hp, Linneuniversitetet 2016
 • Belöningsbaserat Utbildningsår, en distansutbildning med  Carolina Thyselius-Fransson 2015-2016
 • Djuretik och djurs etik, 7.5 hp, Högskolan Dalarna 2014
 • Belöningsbaserad Träningsgrupp Carolina Thyselius-Fransson 2013- 2015
 • Långtygling för Instruktörer-OHRs regi 2011-2012
 • Uppdatering för instruktörer,  Integrerad Ridkonst 2011
 • Långtygling, Utbildningsgrupp för Piet Bakker 2009-2011
 • Diplomerad  Ridlärare  Integrerad Ridkonst 2008-2010
 • Sadelutprovare, via EquiCare. 2009
 • Lantbruksvetenskap, SLU 2003
 • Tävlingshästskötare, 1 term, Strömsholm 2000
 • Diplomerad Hästskötare, Hästnäringens Yrkesnämnd, HYN 2000
 • Påbyggnadsutbildning (gymnasienivå) inriktning häst , 1 term Nytorp 1999
 • Hovformskurs, tappskolicens,  10 dagar, Wången 1998

OM MIG

Hästar och hästträning är min stora passion, egentligen oavsett inriktning. En häst är en häst och god ridning är god ridning oavsett vad man kallar det! I min egen ridning fokuserar jag på balans, att det ska vara mjukt och lätt, både utifrån häst och ryttare enskilt och häst och ryttare som enhet. Men främst på att det ska vara roligt! För oss båda! En strävan efter balans och jämvikt hos både häst och människa. Jag har också en stor passion för utbildning och fortbildning, vilket starkt präglat mitt liv.

Jag ville i början av min utbildning läsa till hippolog på Strömsholm men pausade den tanken och när jag började träna Akademisk Ridkonst för Katrin Wallberg 2001. Detta ledde till några års utforskande av detta tillsammans med min underbara islandshäst Kolskägg. Vilket i sin tur gjorde att jag hittade  Christina Drangel från  Drangelska Ridinstitutet.  Där hittade jag en filosofi som utgår ifrån hästen! Christina har utvecklat min känsla och min struktur och gett mig många fler verktyg att arbeta med. Jag har genomgått Christinas utbildning inom hennes system Integrerad Ridkonst. Integrerad Ridkonst utgår från den klassiska ridningens grundprinciper och har som viktigt mål att allt arbete med hästen ska utgöra ett mervärde för denna. Dressyren är till för hästen! Vill du veta mer om konceptet, klicka här.

Runt den tiden kom jag också, via OHR,  i kontakt med arbetet på långtygel och hade då en  plats i en 2-årig träningsgrupp för holländaren Piet Bakker. Enligt min uppfattning lär han ut det (för mig) mest intressanta sättet att långtygla hästar på! Jag har gått en superbra tränarfortbildning för Piet, hos OHR, med syfte att förkovra oss inom långtygling. Både för egen utveckling men främst men inriktning på att hjälpa andra. Otroligt roligt.

Min häst Koppar är egentligen den som gått i bräschen för vad jag behöver lära mig. Det var han som såg till att vi 2012 började träna belöningsbaserat för Carolina Thyselius- Fransson, vilket har förändrat både mitt och hästarnas liv massor! Helt klart den allra viktigaste händelsen i mitt hästliv och jag kan inte nog betona hur viktigt detta har varit och ÄR är för oss! Det har varken varit enkelt eller självklart, tvärtom både svårt och prövande. Men nu har vi hittat ett helt nytt tilltal till varandra. Evigt tacksam till Carolina för all hjälp i vårt sökande. Hon är super på att dela upp beteenden i mindre beståndsdelar och att hitta rätt verktyg för att kommunicera med med både häst och människa.

Eftersom mitt intresse för ridutbildning är så starkt har jag också arrangerat en 2 år lång utbildning inom Akademisk Ridkonst med Hanna Engström. Hanna har utvecklat mitt öga för detaljer och fokuset på att det är de verkligen är små detaljerna som gör det oavsett vad vi hittar på. Hanna har renodlat mina hjälper och gjort mig mer medveten om både min egen och min hästs kropp.

2015 valde jag att börja fördjupa mig inom den belöningsbaserade hästträningen. Jag har gått  en 1 årig grundutbildning i belöningsbaserad hästträning för Carolina. Det var fantastiskt för min struktur i träningen och undervisningen. Detta ledde till storpepp på MER och jag avslutade 2018 ännu en 1-årig utildning. Denna gång för människorna bakom Connection Training. Det har varit fantastiskt och jag har träffat fantastiska människor. Hos Connection Training finns också en anda av att hela tiden fortbilda sig och att lära sig mer och jag är så glad över att få vara en del av detta.

2018 red jag och min lilla kämpe till varmblodstravare också vårt Väpnarprov för Bent Branderup. Vår väg till detta har varit ganska krokig och vår mentor för detta har varit Katrin, som erbjudit fantastiskt stöd.
Ser fram emot att fortsätta även denna del av mig som tränare och känner mig väldigt passionerad över att förmedla Akademisk Ridkonst men med ett belöningsbaserat tilltal.

 

Jag ser oss som ett team på tre. Du, din häst och jag. Tillsammans gör vi en träningsplan som är anpassad efter din hästs och dina behov.

Mitt första fokus ligger på en avslappnad häst som är mottagligt för träning. Mitt andra fokus är på dina signaler och på din tajming och position. Oavsett om ni arbetar uppsuttet eller från marken, med lastning eller med targeting. Att utveckla ditt öga och att förbättra din tajming. Att ge dig en känsla för din hästs rörelse i balans och harmoni.
Min filosofi är hjälpa ryttaren att hjälpa hästen. Lugn, aktiv och i slutändan rakriktad!

Långtygel i Spanien. FOTO: Ni Dhuinn Imagery

Långtygel i Spanien. FOTO: Ni Dhuinn Imagery