Ett dygn av belöningsbaserad hästträning

Det har blivit något av en jultradition för oss att dra vårt lilla strå till stacken till Musikhjälpen.  Förra året bestämde vi oss för att bidra ett helt dygn med det vi kan bäst, nämligen att undervisa i belöningsbaserad hästträning. Det föll så väl ut att vi gör en favorit i repris även i år men med ännu fler instruktörer att välja mellan. Vi erbjuder alltså distanslektioner under ett helt dygn i sträck där intäkterna oavkortat går till Musikhjälpens insamling med tema: Ingen människa ska lämnas utan vård. 

Lektionerna kommer att hållas lördagen den 19 dec kl 12 till söndagen den 20 dec kl 12. Obs! Du kan även gå till vår digitala insamlingsbössa och skänka en valfri slant till insamlingen även om du inte vill ha en lektion. 

 

Instruktörer att välja mellan

Angelica Hesselius ger lektioner inriktade på belöningsbaserad ridning på alla nivåer. Fokus är på förbättrad balans, kroppskännedom och kommunikation, oavsett om övningarna görs uppsuttet eller från marken.  

Tider: kl 14 och 15 på lördagen samt kl 05, 06, 10 och 11 på söndagen. 

Anna Hjelmroth undervisar dig som vill ha hjälp i starten med den belöningsbaserade träningen samt ger även lektioner inriktade på så kallad frivillig hantering.

Tider: kl 16, 17, 20 och 21 på lördagen.

Carolina Fransson ger lektioner oberoende av vad du använder den belöningsbaserade träningen till. Såväl nybörjare som avancerade är välkomna.  

Tider: kl 18, 19, 22 och 23 på lördagen samt kl 00, 01, 02, 03 och 04 på natten till söndagen. 

Eva Bertilsson ger lektioner oberoende av vad du använder den belöningsbaserade träningen till. Såväl nybörjare som avancerade är välkomna.

Tider: kl 07, 08 och 09 på söndagen.

Malin Kihl Sandberg ger lektioner inom konceptet frivillig hantering och träning inför veterinärvård. Du kan även få hjälp med grunderna i den belöningsbaserade träningen.

Tider: kl 12 och 13 på lördagen.

 


Så här går det till att boka

1) Du bokar in en ledig timme i tidsbokningssystemet.

Boka tid

 

2) Du betalar sedan in lektionsavgiften (400 kr) till vår digitala insamlingsbössa på Musikhjälpen.
(När du betalar kryssar du i rutan ”Visa upp mitt bidrag och eventuellt meddelande på insamlingen” och skriv in tiden du bokat i meddelanderutan där. På det sättet så kan vi hålla koll på betalningarna trots att de inte går via oss, utan kommer direkt till Musikhjälpen.)

Betala

 

 


Så här fungerar distanslektionerna

Lektionerna ges över internet via Zoom som är en lättanvänd videomötesplattform, eller via telefon om du du hellre önskar det. Du tränar inte din häst under din lektion utan gör ett träningspass i förväg som du filmar och som vi sedan ger feedback på. (I vanliga fall ger flera av oss även distanslektioner där man kan träna live, men för enkelhets skull så håller vi oss till filmat material under detta dygn). Du behöver dock inte filma träningen om du inte vill, utan kan även använda din lektionstid till att diskutera mer allmänna frågor om träning och träningsupplägg med oss. 

Om du vill att instruktören tittar på ett filmklipp inför din lektion så skickar du länken senast ett dygn i förväg till distanslektion@ohr.se eller direkt till din instruktör. Om ditt klipp är längre än 5 min så vill vi att du talar om mellan vilka tider som du främst vill att instruktören ska fokusera sitt tittande och ge feedback på.

Lättaste sättet att dela ditt filmklipp är att ladda upp det på Youtube. Om du laddar upp det som ”olistat” så kan ingen se det som du inte skickat en länk till.  HÄR finns lite mer information om hur man lägger upp filmer på Youtube.