Vårt utbud av undervisning inom belöningsbaserad träning

Att lära sig att träna belöningsbaserat är ingenting som man gör på ett par lektioner. Det är en process som innehåller såväl förståelse för träningsprinciperna, övning i de praktiska tränarfärdigheterna, byte till ett nytt tankesätt och troligen även behov av ett visst tålamod med hästens process i bytet av träningsmetod (Glöm inte bort att du även har en häst som troligen är nybörjare på detta sätt att kommunicera med sin människa på).

Vill du dessutom bli riktigt bra och kunna “tala flytande på detta nya språk” så pratar vi om mångårig träning. Vägen mot att bli belöningsbaserad tränare är dock både utvecklande och väldigt rolig om man får rätt förutsättningar för att lyckas. Om du vill låta oss få följa med på din belöningsbaserade resa så har vi försökt sätta ihop ett utbud för alla stadier.

 

Obs! Sammanställningen här nedan är under arbete så det finns många kurser som saknar länkar ännu. Vi ber om överseende med det och lovar att jobba på att få all information på plats  inför höstterminen

 

Förslag på utbildningsväg

Vi har färgkodat vårt utbud så att det ska vara lättare att hitta rätt kurser, träningar och föreläsningar.

 

1 Introducera dig själv
Börja med att gå en kurs utan din egen häst där du själv får en första introduktion till vad belöningsbaserad träning är.  
Om du har möjlighet så rekommenderar vi också varmt att du även tar några lektioner med en häst som redan är van vid belöningsbaserad träning. På det sättet kan du koncentrera dig på att lära dig själv lite träningsteknik innan du ska introducera din häst.

2 Introducera din häst
Dessa kurser fokuserar helt på att ge din häst en så bra introduktion som möjligt. 
3 Grundfärdigheter 
Grundfärdighetskurserna är till för att hjälpa dig att skapa en bra repertoar av grundövningar tillsammans med din häst. Övningarna kommer du sedan att kunna bygga din vidare träning på.
4 Fortsättningskurser

Här hittar du bl.a. temakurser som inriktar sig på olika tillämpade områden som du är intresserad av, träningsteknikkurser, en hel utbildningstermin för att “fylla på verktygslådan”, samt teorikurser för att lära dig mer om den vetenskapliga grund som din träning bygger på.

5 Avancerade tillämpningar
För den mer erfarne belöningsbaserade tränaren finns både tillämpade kurser samt ett instruktörsprogram under utveckling.