Peggy Hogan

Peggy Hogan

Datum
2018-07-28 - 2018-07-29

Tid
Heldagar både lördag och söndag

Plats
Seglinge gård, Almunge

Föreläsare/instruktör
Peggy Hogan


Information in English

Eventsida på Facebook

Vi är mycket stolta och förväntansfulla över att få stå som arrangör när Peggy Hogan från USA besöker Sverige för första gången. Hon kommer att ge en kurs där vi går på djupet i att ge hästarna valmöjlighet och utrymme att uppleva kontroll i vardagen, ett ämne som ligger henne mycket varmt om hjärtat.

Vem kan delta?

Kursen riktar sig till dig som redan har goda grundkunskaper inom klickerträning. Förtur ges till hästklickerinstruktörer och elever hos OHR+ som är förbi nybörjarstadiet. Vi tror att du som deltar redan är välbekant med t.ex. startknappsprocedurer för att ge hästarna ökad kontroll.

Kursens tema

Vi kommer att utforska möjligheten att ge hästen utrymme till egna val och få uppleva kontroll över sin situation i många olika aspekter av vardagen tillsammans med oss människor.  Olika träningsprocedurer inriktade på “choice and control” samt även en del shejpingteknik står i fokus under den här kursen.

Kursupplägg

För dig som deltar med egen häst ingår, förutom individuella träningspass under kursen, även en webbkurs i förväg för att du ska ha kommit igång med träningen tillsammans med Peggy innan ni ses. På det sättet minskar startsträckan och du hinner få ut mer av undervisningen på plats. “Förkursen” kommer att hållas under perioden 24 juni – 7 juli och innehålla teori såväl som möjlighet att få coachning via videoklipp på din träning. Vi strävar efter att skapa en tillåtande och familjär lärmiljö så det kommer endast att finnas ett begränsat antal åskådarplatser med samma förkunskapskrav som för de aktiva deltagarna.

Vad ingår?

För både åskådare och deltagare ingår luncher och fika under de två kursdagarna. För deltagare med häst ingår även träningspass under kursen samt en “förkurs” via webben. Eventuellt boende för häst och människa tillkommer.

Kontakt

Arrangörer hos oss är Carolina Fransson och Walter Thyselius. Välkommen att kontakta oss på 0174-20710 eller info@ohr.se om du undrar över någonting. 

 

Om Peggy

Peggy Hogan är en av världens mest välrenommerade hästklickertränare och hon är bl.a. en återkommande föreläsare på ClickerExpo i USA. Hon brinner för att förmedla ett belöningsbaserat förhållningssätt där hästens möjlighet att välja och att välja bort står i första rummet: 

“The Volunteering Horse is a very special animal.  The Volunteering Horse offers behaviors and volunteers to participate in and even lead the training.  We, as the trainers of the Volunteering Horse, show him or her the way and then we follow where the horse goes.  We allow the horse to have a voice and a choice.  When we honor and listen to that voice, their lives are improved and enriched.  The Volunteering Horse becomes happier and more fun to be around.”

 

 

Bokningsvillkor 

Kursanmälan 

Du anmäler dig till kursen via formuläret här nedan. Eftersom vi ger instruktörer och våra egna mer avancerade elever förtur till platserna kan det dock dröja ett litet tag innan du får veta om du kommit med på kursen den här gången. Vi lovar att ge besked så fort vi kan!

Betalning

Kursavgiften faktureras inom några dagar efter att din kursanmälan blivit godkänd. Fakturan skickas via e-post och har 30-dagars betalningsvillkor. Om du anmäler dig långt i förväg innan kursen och önskar att få skjuta på betalningen så är du välkommen att kontakta oss så löser vi det. 

Avbokning

Anmälan är bindande. Genom att godkänna villkoren så ger du oss rätt att debitera kursavgiften även om du skulle vara förhindrad att delta. Vid eventuell avbokning så har du dock rätt att att överlåta platsen till annan deltagare som uppfyller förkunskapskraven. Självklart hjälper vi till att försöka hitta en ersättare om det skulle behövas.

Inställd kurs

Om OHR+ utbildning tvingas att ställa in kursen återbetalas ev. redan inbetalade avgifter utan dröjsmål. Inga andra ersättningar utgår dock till deltagarna.

Försäkringar

Allt deltagande sker på egen risk så vi rekommenderar att du är relevant försäkrad vid de aktiviteter som innehåller praktiska moment.


Alla platser är nu bokade men det går bra att ställa upp sig på reservlistan

Reservlista åskådarplatser

Bokning

Detta evenemang är fullbokat.