Introducera din häst till belöningsbaserad träning  – en webbaserad kurs

Introducera din häst till belöningsbaserad träning – en webbaserad kurs

Datum
2017-06-07 - 2017-07-12

Tid
När helst på dygnet som det passar dig.

Föreläsare/instruktör
Carolina Fransson och Hedvig Zetterberg


Välkommen till en praktiskt inriktad kurs som ges helt på distans. Kursen sträcker sig över fem veckor och innehåller bland annat föreläsningar samt olika uppgifter som deltagarna utför, filmar och skickar in för återkoppling. Möjlighet till diskussioner och erfarenhetsutbyte med de övriga deltagarna är också en del i konceptet.

 

Vem kan delta?

Målgruppen för kursen är personer som redan vet vad klickerträning / belöningsbaserad träning är men som vill ha starthjälp med den praktiska träningen. Vi kommer alltså inte att gå igenom den bakomliggande teorin eller hur belöningsbaserad träning fungerar, utan kommer att fokusera på bra och praktiska startövningar.

Till exempel vänder sig kursen till dig som:

  • Inte börjat träningen med din häst ännu och vill få hjälp i starten så att träningen blir så harmonisk och bra som möjligt.
  • Har provat att träna med din häst men som upplevde att hästen blev frustrerad och bara fokuserad på godiset.
  • Har tränat belöningsbaserat med någon annan djurart tidigare och som vill ha hjälp att omsätta dina kunskaper till hästträningen.

Upplägg

Tanken med kursen är att stegvis och i lugn takt bygga upp träningen så att den blir tydlig och förutsägbar för både hästar och människor. Varje onsdag kommer en kort inspelad föreläsning att läggas ut där även veckans övning presenteras. De första veckorna gör alla samma övningar medan under de sista veckorna skräddarsys övningarna till de olika ekipagens behov. Deltagarna filmar delar av sin träning för att få feedback (det räcker med 3-5 min filmklipp per övning). Instruktörerna finns självklart även tillgängliga för att svara på frågor som dyker upp mellan genomgångarna av filmklippen. Kursdeltagarna väljer själva om de vill skicka in sina klipp privat eller låta de andra deltagarna ta del av träningen. I kursplattformen finns ett diskussionsforum tillgängligt så vi rekommenderar varmt möjligheten att också byta tankar och erfarenheter med övriga på kursen.  

Lärarna

Carolina Fransson har 15 års erfarenhet av belöningsbaserad hästträning och arbetar sedan ett antal år tillbaka heltid med undervisning. Till sin hjälp har hon Hedvig Zetterberg som vid sidan av sitt doktorerande är en mycket engagerad och kunnig belöningsbaserad hästägare. Hon har egen erfarenhet av att ta sig bort från en ganska jobbig fas av “over arousal” och frustration hos hästen till att skapa en fördjupad kommunikation och en harmonisk belöningsbaserad vardag tillsammans med sin häst.

Teknik

För att delta så behöver du skapa ett gratis konto på kursplattformen Eliademy. Den kan nås via såväl Mac och PC som surfplatta och smartphone. Du behöver också kunna filma dina träningspass men det behöver inte vara någon superkvalitet på filmen så mobilkameran duger säkert bra.

Kurspris

Eftersom detta är första tillfället då vi ger denna kurs så vill vi under veckornas gång gärna få hjälp från deltagarna med feedback på upplägget. Därför har vi valt att ta halva det ordinarie priset denna gång: 1600 kr  800 kr. 

Bokning

Bokningen är stängd för detta evenemang.