Gymnastisera och motivera

Gymnastisera och motivera

Lördag 15 – söndag 16 juni 2019
Plats: Mölntorp, Eskilstuna
Instruktör: Angelica Hesselius

Bokning och mer info

Gymnastisera och motivera-en kurs med fokus på gymnastik och arbetsglädje. Vi använder oss av targets, bommar och labyrinter och konor för att öka våra hästars kroppsmedvetenhet, jobba mot liksidighet och bygga upp dressyrövningar på ett roligt och avslappnat sätt där vi utgår från din häst.

Att vara i balans, både mentalt och fysiskt, är nyckeln till en glad och frisk häst. Stelheter, obalanser och avsaknad av kroppsmedvetenhet kan göra att din häst saknar motivation, är ensidig, faller in på volten eller rusar. På kursen fokuserar vi på att hjälpa din häst till en bättre balans och utforska rörelser som leder till högre bärighet.
Vi tar miljön till hjälp. Bommar, piedestaler, targets och mattor är utmärkta för att jobba med kroppsmedvetenhet och isolera delar av rörelsen på ett enkelt och motiverande sätt. Vi jobbar med öppna och sluta, viktskift och samling på nya och roliga sätt. Du väljer själv om du vill rida eller arbeta från marken!
UPPLÄGG: Vi börjar med en teorikväll där vi pratar om olika sätt att arbeta med miljön för att skapa dressyrrörelser.  Vilka är fördelarna och vad behöver vi tänka när vi arrangerar miljön för både hållbarhet och arbetsglädje? Vi gör kroppskännedomsövningar tillsammans och pratar om olika sätt att bygga upp övningar för att få en motiverad häst.
Dagen efter jobbar vi praktiskt med enskilda lektioner. Hur ser din hästs balans ut och vad har ni för mål? Undervisningen sker i en liten grupp för att få en avslappnad inlärningsmiljö och utrymme för diskussion. Varje ekipage har 2 lektioner a 30-40 min. 
Mer info om Angelica hittar du här: www.angelicahesselius.com

 

Lördag
16:00-20:00    Teori 

Söndag
09:00-13:00   6 praktiska lektioner
13:00-14:00   Lunch
14:00-15:00   Teori/reflektioner på förmiddagens arbete
15:00-18:00   6 praktiska lektioner

 

Arrangör

Equituna

Priser

Kursplats med häst: 1900 kr

Kursplats som fotfolk: 750 kr

Priserna inkluderar utöver kursplats även anläggningsavgift, gästhage eller box, samt lättare fika under båda dagarna. Övriga måltider står respektive deltagare för själva. Det finns tillgång till kök med micro, spis, kyl och frys, samt toaletter och dusch.

För den som önskar sova kvar på gården under kurshelgen är priserna följande: Sovplats i sovsal: 175 kr/person och natt 2-bäddsstuga: 400 kr/natt 4-bäddsstuga med eget kök: 800 kr/natt

Anmälan: Kursarrangör är Hanna Rattfeldt (Equituna). Anmälan och frågor tas emot via PM till Equituna eller mail info@equituna.se. Sista anmälningsdag är den ddmm. I samband med anmälan får du info om betalning och bokningsvillkor