Vardagshantering med positiv förstärkning

Vardagshantering med positiv förstärkning

Lördag 23 – söndag 24 februari 2019
Plats: Vännäs, Umeå
Instruktör: Angelica Hesselius

Bokning och mer info

Kursens upplägg och innehåll

Kursen börjar med en teorikväll där vi går igenom grundläggande inlärningsteori och några grundläggande beteenden som vi bygger vår vardagshantering på. Vad är viktigt att tänka på när vi tränar med matbelöningar? Hur kan vi anpassa oss efter den individuella hästen och hur kan vi hjälpa våra hästar att bli mer delaktiga i vardagshanteringen. Att träna belöningsbaserat handlar om hur man tränar så vi kommer att träna varandra under avslappnade former.

Dagen efter jobbar vi praktiskt med enskilda lektioner. Vi diskuterar tillsammans om vad vi fokuserar på och vad som kan vara mest användbart för din häst och dig. Undervisningen sker i en liten grupp för att få en avslappnad inlärningsmiljö och utrymme för diskussion. Varje ekipage har 2 lektioner a 30-40 min. Under lunchen går vi igenom förmiddagens lektioner eller har ytterligare teoripass.

Fokus vid den här kursen kommer att vara kommunikationen mellan människa och häst och hur man kan använda medveten träning för att underlätta vardagen. Om det är någon av deltagarna som föredrar att använda sina lektioner till att träna markarbete eller ridning med positiv förstärkning så finns det ingenting som hindrar detta.

Lördag
16:00-20:00    Teori (inklusive en lättare middag)

Söndag
09:00-13:00   6 praktiska lektioner
13:00-14:00   Lunch
14:00-15:00   Teori/reflektioner på förmiddagens arbete
15:00-18:00   6 praktiska lektioner

 

Arrangör

Ridakademi Norr