Föreläsningen Animals in Control

Föreläsningen Animals in Control

Fredag 27 juli 2018
Plats: Uppsala
Föreläsare: Peggy Hogan, Emelie Johnson Veg, Eva Bertilsson

375 kr

Event Expired

 

OBS! Föreläsningen är fullbokad men du är välkommen att ställa upp dig på kölistan! Tyvärr! Nu är det fullt!

Peggy Hogan, hästtränare från USA, kommer tillsammans med pedagogen och hundtränaren Emelie Johnson Vegh och djurtränaren och beteendeanalytikern Eva Bertilsson att hålla en föreläsning där de engagerat berättar om ett av sina absoluta favoritområden – Att ge djuren valmöjlighet och egenkontroll.

Genom att ge våra djur möjlighet att göra val och uppleva kontroll över sin situation så kan vi drastiskt öka deras välmående och minska stress och rädsla. Att låta djuret på ett tydligt sätt få kommunicera sina behov innebär också en chans till stärkt relation mellan djur och människa. Den här föreläsningen handlar om olika tekniker som framgångsrikt använts för att hjälpa bl.a. hundar, hästar och djurparksdjur av olika slag att bli komfortabla med t.ex. omvårdnadssituationer.

Via många filmklipp kommer vi att att få inspiration och idéer till hur vi kan utveckla tvåvägskommunikationen med våra djur, lära dem att specifikt be om det de vill ha, att svara ja eller nej på frågor, och att välja mellan olika alternativ. Vi får också en presentation av så kallad ”startknapps- och stoppknappsträning”.

Läs mer om föreläsarna på deras respektive hemsidor: Carpe Momentum (Eva och Emelie), The best whisper is a click (Peggy Hogan). Föreläsningen har tidigare getts vid djurträningskonferensen ClickerExpo i USA.

 

Föreläsningen ges i samarbete med:

 

När?
27 juli 2018, kl 18-21

Var?
Folkuniversitetets lokaler på Bergsbrunnagatan 1 i Uppsala.
Lokalen ligger på bara några minuters promenadavstånd från Uppsala Centralstation. Fri parkering finns på gården utanför för den som kommer med bil.

Vem kan delta?
Föreläsningen riktar sig till djurtränare och beteendeintresserade djurägare som redan innan kan en del om träning med hjälp positiv förstärkning. Obs! Föreläsningen hålls på engelska.

Vad ingår?
Fika, föreläsning och ordentligt tilltagen frågestund efteråt

Anmälningsvillkor
Anmälan är bindande. För fullständiga villkor se köpvillkor.