Vårt ridblock

Många av våra kurser bygger på varandra så därför har vi satt ihop dem i kursblock. Ridblocket riktar sig till dig som redan har en stabil grund inom belöningsbaserad hästträning och som vill ha hjälp att ta detta träningstänk upp i sadeln.  Du får även kunskaper om hur du på ett belöningsbaserat sätt kan ”rida från marken” via t.ex. arbete på långa tyglar eller arbete vid handen.

Du är välkommen oavsett vilken ridinriktning som du har. Vi har arbetat med ryttare inom allt från klassisk dressyr till western ridning och fälttävlan. Det belöningsbaserade ridblocket handlar om hur du kan utgå från dina egna ridideal och träna in det just du vill göra med hjälp av positiv förstärkning. Vi lägger stort fokus vid att tydliggöra vad som skiljer belöningsbaserad ridning från mer konventionell ridning, både när det handlar om att träna in enskilda moment till att bygga och upprätthålla hela ridpass.

Ridblocket innehåller kurser på fortsättningsnivå så det är lämpligt att du gått våra grundkurser först för att få ut så mycket som möjligt av undervisningen.  Blocket innehåller 4 delkurser (varje delkurs innehåller 1,5-dags undervisning i liten grupp):

    • Översiktskurs
    • Ridövningar från marken
    • Ridning från ryggen
    • Ridsignaler och hela pass

Vi tycker att det är viktigt att inte bara lära ut hur, utan även varför, vi väljer att träna som vi gör. Alla delkurserna innehåller därför en hel del teori. Dessutom fokuserar vi mycket på deltagarnas egna tränarfärdigheter, så man behöver inte ha med egen häst till de här kurserna.

 

 

Tips 1: Om du kombinerar ridblocket med att ta individuella lektioner på plats eller på distans så motsvarar det innehållet (och lite till) i det som vi tidigare kallade för en ridtermin.

Tips 2: Om du är särskilt intresserad av Akademisk Ridkonst och vill ha hjälp att träna AR på ett belöningsbaserat sätt så håller Angelica Hesslius kurser med detta som specialinriktning.