Ridterminen riktar sig till dig som redan har en stabil grund inom belöningsbaserad hästträning och som vill ha hjälp att ta detta träningstänk upp i sadeln.  Du får även kunskaper om hur du på ett belöningsbaserat sätt kan ”rida från marken” via t.ex. arbete på långa tyglar eller arbete vid handen.

Du är välkommen oavsett vilken ridinriktning som du har. Instruktörerna, Angelica Hesselius och Carolina Fransson, är själva inriktade på klassisk dressyr och akademisk ridkonst men är vana att anpassa undervisningen till elevernas olika ridstilar.

 

Tidsperiod
1 mars – 31 augusti 2019

 

Förkunskaper

Fråga oss gärna om du är osäker på om innehållet på ridterminen passar dig.

 

Upplägg

Vi börjar terminen genom att göra en individuell utbildningsplan för varje deltagare och sedan ges regelbunden distanscoachning via videokonferens eller över telefon utifrån varje deltagares behov med sin egen häst. Kärnan i kursen är dock det gemensamma innehållet med både praktiska övningar och teori för att skapa en bra grund att stå på inför den fortsatta belöningsbaserade ridningen.

Det ingår tre tematräffar på plats i Almunge (utanför Uppsala). Vi kommer då att jobba med övningar utan häst samt låna in gårdens hästar till en del övningar. Till den sista träffen är du även välkommen att ta med din egen häst om du vill. Ett par föreläsningar i webbinarieform ges också under terminen.

Gemensamt innehåll:

Träff 1) Den 9-10 mars – Grundfärdigheter och signaler

 • Hur vi kan bygga upp ridövningar genom enkla grundfärdigheter.
 • Hur vi kan omvandla vår hjälpgivning till att bli belöningsbaserad.
 • Om valet mellan att rida hästen ”mellan hjälperna” eller låta hästen utföra övningarna självständigt.
 • Om att börja om från början med en redan inriden häst, eller att utgå från och göra om tidigare negativt förstärkta övningar.
 • Om val och kontroll för hästen i ridningen

Träff 2) Den 13-14 april – Rörelsemekanik

 • Det räcker inte med att veta HUR vi lägger upp träningen (vilket är det vi främst fokuserar på under den här kursen) utan vi måste även veta VAD vi vill träna.  Därför är lite grundkunskaper om hästens rörelsemekanik av stor vikt att få med sig.
 • Vi pratar också om hur vi som ryttare påverkar hästen med vår sits och hur vi kan undvika att tillföra aversiver i vår ridning. 
Träff 3) Den 17-18 augusti – Att bygga hela ridpass

 • Hur vi kan använda olika övningar för att förbättra kvalitén på andra övningar
 • Hur vi kommer till träningspass som inte hackas upp av för många ”godisstopp”
 • Hur vi kan jobba med duration och sekvenser
 • Hur vi skapar balans mellan värdet på olika övningar

 

 

 


Det här ingår

 • Individuell utbildningsplan för varje deltagare
 • Regelbunden distanscoachning
 • Tre helgträffar i Almunge:  9-10 mars, 13-14 april och 17-18 augusti
 • Liten grupp med max 6 deltagare för ordentligt med tid för varje elev under träffarna
 • Webbföreläsningar

Som bonus så skapar vi en Facebookgrupp där det det finns möjlighet att hålla kontakt och föra diskussioner med din grupp.  

 

Kostnad

Anmälan görs till terminen som helhet men betalningen kan delas upp månadsvis för den som vill.  Vid träffarna i Almunge tillkommer mat och boende.

 • Introduktionspris: 8400 kr  13 200 kr
  (1400 kr/mån 2200 kr/mån i 6 månader)
  Finns även möjlighet att dela upp betalningen på ett helt år.

 

 

Instruktörer

Angelica Hesselius har ett antal utbildningar om hästar och ridning i bagaget. Hon är bl.a. diplomerad ridlärare inom Integrerad Ridkonst och väpnare inom Akademisk Ridkonst. Under de senaste åren har hon konsekvent valt att tillämpa positiv förstärkning i sin ridträning och är tränarutbildad hos Connection Training.

Carolina Fransson har över 15 års erfarenhet av att träna belöningsbaserat och har genom åren experimenterat med flera olika metoder att rida belöningsbaserat på. Hon har elever med bakgrund inom många olika ridstilar och är van att anpassa träningsupplägget till varje enskilt ekipage. Hon är även, precis som Angelica, utbildad inom arbete på långa tyglar, ”ridning från marken”.

(Läs mer om dem under Om oss )

         

 

Intresseanmälan

Intresseanmälan är inte bindande. Du behöver inte bestämma dig förrän du vet om du fått plats på kursen. Senast den 28 januari behöver vi din intresseanmälan. Vid stort intresse prioriteras Carolinas och Angelicas stamkunder. 

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Eventuellt meddelande