Om Angelica

Angelica finns i Sundsvall men ger kurser över hela landet och även internationellt. Hon undervisar dessutom webbaserat på distans​.​ Med ett antal längre utbildningar bakom sig inom ridning med den klassiska dressyren som ledstjärna så är hon är en mycket uppskattad instruktör med öga för detaljer och med god förståelse för hästen och ryttarens rörelsemekanik. Hon har ett särskilt intresse för Akademisk Ridkonst och håller bl.a. kurser om hur det akademiska markarbetet kan tränas belöningsbaserat.  Inom den belöningsbaserade hästträningen så är Angelica instruktörsutbildad av Connection Training efter ett antal års träning för Carolina Fransson.

Oavsett om du vill lära dig grunderna i belöningsbaserad träning, få hjälp med avancerade moment i ridningen eller kanske helt enkelt skapa en fin kontakt mellan dig och din häst i vardagen så är Angelica ett bra val.

Mer information om Angelica samt CV

Belöningsbaserad Ridkonst

Jag brinner för att förmedla hur Akademisk Ridkonst och element ur den klassiska dressyren kan utföras genom positiv förstärkning.

Med utgångspunkt från min kunskap om inlärningsteori vill jag skapa ett avslappnat och roligt sätt att närma sig dressyr. Kärnan är utvecklingen av balans, både emotionell och fysisk. Jag vill att dressyr ska vara till för hästen! Mitt mål är att träningen både fungerar som berikning för hästen och bidrar till en hållbar kropp.

Vägen ser olika ut för alla ekipage. En tydlig struktur och en genomtänkt utbildningsplan lägger grunden tillsammans med kunskaper i beteendeanalys, biomekanik och hästens biologiska behov. De gymnastiserande övningarna och att träna upp förmågan att se och känna små förändringar är viktiga komponenter. Allra viktigast är en häst som vill delta och som är motiverad till att jobba ihop med oss.

Hästträning är kommunikation – en resa där vi hela tiden har utrymme att utvecklas. Att lära sig från och ha roligt tillsammans med vår fascinerande vän hästen är ett gott nog mål i sig.

Jag erbjuder distanscoaching online, mentorprogram och ger kurser och workshops över hela Europa. Du kan också komma som veckoelev till min lilla mysiga gård i Västernorrland.

/Angelica, oktober 2019

Undervisning

Följande alternativ finns att välja mellan

Privatlektioner via webb Träningsgrupper i olika delar av landet
Kurser hos olika arrangörer Webbkurs i ”belöningsbaserad ridkonst” (Hålls för en provgrupp just nu. Information om nytt startdatum kommer senare under året.)