Om oss

 

OHR utbildning bildades 2005 (då med namnet Om Hästar & Ridning) och är ett litet familjedrivet hästföretag utanför Uppsala. Vår ordinarie undervisning ges i Uppsala- och Stockholms län. Lektioner kan hållas hemma hos kunden om detta är inom 5 mil från Almunge där vi har vår bas. Kurser hålls främst på vår egen gård i familjär miljö men vi arrangerar även större evenemang på andra anläggningar.  Kurser och föreläsningar ges även på uppdrag i övriga landet.

Kärnan i verksamheten är föreläsningar och lektioner som är inriktade på tillämpad beteendeanalys. Vi lär ut principerna bakom inlärning, både hos hästen och människan, en kunskap som du har stor nytta av oavsett vilken ridinriktning eller träningsmetod som du valt.

Du är också välkommen till oss om du vill lära dig mer om belöningsbaserad hästträning. Carolina Fransson hos oss är en av de få instruktörer i Sverige som har specialiserat sig på denna träningsfilosofi.

Vi på OHR har ett stort intresse för tillämpad hästforskning och har därför genom åren samarbetat med olika beteendeinriktade akademiker. Vi har även arrangerat en hel del kurser med duktiga externa hästtränare som undervisar i linje med vår inriktning. Just nu arbetar vi dock intensivt med att hitta rätt personer att knyta till oss för mer permanenta samarbeten. Därför hoppas vi att det inom kort ska finnas anledning att uppdatera den här texten med presentationer av vår utökade “OHR-familj”.